T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BATMAN / BEŞİRİ - Bilek Ortaokulu

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Kapsamında Okulumuzda Yapılan Ocak Ayı ve Şubat Ayı Etkinlikleri

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ocak Ayı Raporu

Dilimizin Zenginlikleri Projesinin Amacı: Öğrenciler; dilimizin zenginliklerini tanıyacak, sözcüklerle buluşacak, dilin etkili kullanımını öğrenecek ve bu sayede düşünce dünyası gelişecek ve söz varlığı zenginleşecek. Sonuç olarak  öğrenciler dilimizin seçkin eserlerini tanıyacak  ve milletimizin kültürünü, birikimini daha yakından keşfedeceklerdir.

Ocak Ayı Faaliyetleri:

Dede Korkut Hikâyeleri İncelemesi: Ocak ayı içerisinde, proje kapsamında öğrencilerle birlikte Dede Korkut Hikâyeleri kitabı sınıf ortamında incelendi. Öğrencilerin eser hakkındaki izlenimleri ve düşünceleri paylaşıldı.

Anlamını Bul Etkinliği: Sınıflarda “Anlamını Bul Etkinliği gerçekleştirildi. Eserin içeriğini anlama ve yorumlama ya dönük davranışlar teşvik edildi.

Hatırlatmaca Etkinliği: Bazı kelimelerle başka kelimeleri çağrıştırmayı hedefleyen bulmaca çözme çalışmaları yapıldı.

Hikâye Yazma Çalışması: Dede Korkut Hikâyelerinden esinlenerek hikâye yazma çalışması yapıldı.

Genel Değerlendirme: Ocak ayında gerçekleştirilen Dilimizin Zenginlikleri Projesi faaliyetleri sayesinde öğrencilerimiz dilin zenginliklerini daha yakından tanımış ve kültür değerlerimizi daha çok benimsemiş oldu.

 

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Şubat Ayı Raporu:

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından 1 Kasım 2023 tarihinde tanıtımı yapılan " Dilimizin Zenginlikleri Projesi" okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanıması, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanılmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında "Resimli Atasözü ve Deyim Kartları"

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında sınıflarda öğrenciler tarafından "Resimli Atasözü ve Deyim Kartları" hazırlandı. Hazırlanmış olan bu resimli kartlar ile "Bilen Tahtaya Kalkar" etkinliği yapıldı. Önce Atasözü veya Deyimi anlatmaya çalışan bir öğrenci tahtaya kaldırıldı. Bu öğrenci kartta yazılı olan Atasözü veya Deyimin ne olduğunu ipucular ile başka sözcüklerle ve işaretlerle anlatmaya çalıştı. Sınıfta oturan diğer öğrenciler ise bu kartta yazılı olan Atasözünü ve Deyimi bilmeye çalıştı. Bu şekilde Atasözünü ve Deyimi bilen her öğrenci tahtaya kalkıp başka bir resimli kartı anlatıp diğer öğrencilerin bilmesini sağladı. Öğrenciler bazı atasözleri ve deyimleri bu eğlenceli etkinlikle hem öğrenmiş hem de kavramış oldu.

22-02-202422-02-202422-02-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.02.2024 - Güncelleme: 22.02.2024 11:04 - Görüntülenme: 53
  Beğen | 0  kişi beğendi